Enemmän tekoja, vähemmän myrkkyjä

Enemmän tekoja, vähemmän myrkkyjä

Blogi-kirjoitus

Tiedostavat ihmiset eivät voi välttyä ajatukselta, kuinka paljon myrkkyjä ja kemikaaleja ympäristöön hukutetaan. Samanaikaisesti voimme iloita siitä, että ihmiset ovat entistä valveutuneempia ja ymmärtävät, että jokainen kotona tai työpaikalla tekemämme ratkaisu vaikuttaa tulevaan.

Ei ummisteta silmiä, vaan luodaan terveellisempiä ympäristöjä ja suojellaan luontoa – yhdessä. Kun suurten ihmisjoukkojen pienet ja suuret teot summataan, nähdään myönteisiä muutoksia.

Onko olemassa luontoystävällistä tuholaistorjuntaa?

Tapa, jolla tuholaistorjunnan alalla luodaan terveellisiä ja tuholaisvapaita ympäristöjä, on murroksessa. Ensin sitä ravisteli EU:n lainsäädännön tuomat muutokset: Jyrsijämyrkkyjä ei saa enää käyttää jatkuvasti. 

Sittemmin Turvallisuus- ja kemikaalivirasto on tutkinut jyrsijämyrkkyjen esiintymistä ravintoketjussa. Esimerkiksi sitä, että paljonko Suomen petoeläimistä löytyy myrkkyjäämiä. Myös suomalaisten vakava suhtautuminen luonnon hyvinvointiin on muuttanut yleistä käsitystä jyrsijämyrkkyjen käytön vaarattomuudesta.

Myrkyttömyys

Aidosti turvallista miljöötä rakentamassa

Nykyään terveellisten ympäristön rakentaminen nähdään jo torjunta-alallakin laajemmassa merkityksessä. Myrkytön jyrsijätorjunta ei vain ole ekoteko, vaan parantaa sekä asiakkaiden että työntekijöiden turvallisuutta.

Anticimex on ollut Suomessa edelläkävijänä myrkyttömissä ratkaisuissa. Edistyneet digitaaliset ansamme ja sensorimme viestivät automaattisesti Smart-valvomon kanssa säästäen ympäristöä myös siinä, että tuholaistorjujien ei tarvitse ajaa kohteisiin turhaan.

Asiakkaat saavat 24/7-valvonnan ja samanaikaisesti hiilidioksidipäästöjä vähennetään päivittäin, kun asiakkaan luona käydään vain tarvittaessa.

Me voimme käyttää säännöllisen myrkkyansojen täyttämiseen käytetyn ajan siihen, että tarjoamme asiakkaillemme edistyneempiä palveluita.

Kohti myrkytöntä lutikkatorjuntaa

Nyt, kun olemme päässeet alkuun, ajatus myös muiden tuholaistorjunnan menetelmien korvaamisesta myrkyttömillä vaihtoehdoilla inspiroi meitä kohti seuraavaa etappia. Ylpeänä voimmekin kertoa, että ”lutikkalaboratoriossamme” testataan parhaillaan myrkyttömiä ja entistä tehokkaampia tapoja torjua lutikoita.

Anticimexin innovaatiokeskus panostaa siihen, että myrkyttömät ratkaisut toteutetaan kaikista edistyneimmillä teknologioilla ja ne eivät vain ole luontoystävällisiä, vaan myös tehokkaampia kuin myrkyttämiseen pohjautuvat.

Tuholaistorjunnan alan murroksessa digitaalisuus ja tiedostava toiminta mahdollistavat sen, että asiakkaat saavat parempaa palvelua samanaikaisesti, kun ympäristökuormitusta vähennetään.

Blogitekstin on kirjoittanut Anticimexin toimitusjohtaja Jussi Ylinen, joka uskoo, että kestävällä liiketoiminnalla päästään win-win-tilanteisiin. Syyskuun 19. päivästä lähtien Anticimex tukee BSAG:in Itämeren suojeluun tähtääviä toimia. Lahjoitamme puolen vuoden ajan jokaisesta uudesta Smart-sopimuksesta osan BSAG:n Itämeri-työhön.

Tutustu tarkemmin BSAG:n toimintaan.

Valitse maa

    soita meille0207 495 706